MARTINHUDACEK

Pápež František dostal Pomník nenarodeným deťom

foto: Servizio Fotografico de "L´ O.R.”

Vatikán 21. Október 2015

      Slovenský sochár Martin Hudáček daroval repliku súsošia Pomníka nenarodeným deťom I. pápežovi Františkovi počas stredajšej audiencie v Ríme.

Socha znázorňuje matku v obrovskom smútku. Ľutujúc potrat, schováva svoju tvár v dlaniach. Jej potratené dieťatko k nej načahuje rúčku. Prichádza k nej pozoruhodne dojemným a uzdravujúcim spôsobom, dotýkajúc sa rukou jej hlavy, vyžarujúc odpustenie. Práca získala uznanie za efektívne a citlivé znázornenie utrpenia po potrate. Silné emócie, ktoré dielo vyvoláva pútajú pozornosť stále širšieho okruhu verejnosti.

 

"Inšpirácioa je od Ducha Svätého", povedal Hudáček pre LifeSiteNews, počas návštevy Svätého otca v Ríme. Posolstvo Pomníka nenarodeným deťom  - uzdravenie, milosrdenstvo a odpustenie patrí tým, ktorých sa postabortívny syndróm priamo dotýka. Hudáček tiež povedal, že vyjadruje nádej, ktorú Kristus dáva tým, čo v neho veria. Ten, ktorý zomrel na kríži za nás a ukázal tak, ako veľmi mu na nás záleží.

 

"Boli sme v prvom rade," povedal Zeidler pre LifeSiteNews. "Keď k nám prišiel, hovoril som s ním španielsky. Povedal som mu, že toto [Martin] je sochár, ktorý urobil túto prácu pre vás. Je to práca, ktorá zachytáva postabortívnu bolesť, odpustenie a milosrdenstvo."

 

Zeidler potom oznámi pápežovi, že socha je darom od Hudáčeka a Proyecto Esperanza (projektu Nádej), postabortívneho programu pomoci schváleného CELAMom (latinskoamerická biskupská konferencia).

 

Pápež bol darom potešený, povedal: "Muy Hermosa" (veľmi krásny) dvakrát. "Zdal sa byť veľmi potešený", povedal Zeidler...
ZDROJ:

https://www.lifesitenews.com/news/memorial-to-the-unborn-inspires-pope-francis-in-rome

SK

EN

language/jazyk

web by Gerard Pastel

 © 2010 - 2017 all rights reserved by MARTINHUDACEK